Bize geçmişi anımsatan küçük şeyler, güzel tatlar vardır. Likör de onlardan biri…
Evet, belki eskisi kadar gözde değiller ama içki sektörünün özel sektöre açıldığı son on yıldan bu yana Tekel’in son yıllarında hiç olmadığı kadar renkli ve lezzetliler.
Bu sıralar Türkiye’nin deneyimli likör üreticilerinden Mey, yeni likör markası Nazen ile raflardaki yerini aldı. Nazen likörleri, Türkiye'nin dört bir yanından özenle seçilmiş meyvelerden üretiliyor; nane, vişne, acıbadem, ahududu gibi renkli meyve çeşitleriyle ve şık şişe tasarımlarıyla da likör severlerin yeni gözdesi olacağa benziyor.
Ahududu, vişne gibi yaş meyvelerden yapılan Nazen Likörleri, olgunluk dönemindeki bu meyvelerin etli kısımlarından yapılıyormuş. Meyveler çekirdeklerinden ve saplarından ayrılıp maserasyonda 2-3 ay bekletiliyor; meyvenin rengi, aroması ve karakteri sıvı karışıma geçtikten sonra özel filtrelerden süzülen Nazen’e şurup ilave edildikten sonra bir ay daha dinlendiriliyormuş ve filtre edildikten sonra da şişeleniyormuş.
Emek gerektiren ama sonuçta tutkunlarına muhteşem bir haz veren likörün hikayesi işte böyle…
Likör dünyasını yeniden hareketlendirmeyi amaçlayan yepyeni 35 cl’lik şişeleri ile Nazen, 23,5 TL’lik fiyatıyla satışa sunuldu.
Duyduk duymadık demeyin :)
Sevgiler,
Çağla Akkoyun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder